(c) Reiselivsbasen - rlb.no Turistinformasjon Vestre Toten / Oppland / Norge (0529)

Vestre Toten

Raufoss er det største tettstedet i Vestre Toten kommune. Totalt har Raufoss ca 7000 innbyggere, av disse bor ca 6.000 i selve tettstedet. Raufoss ligger lengst nord i kommunen med grense mot Gjøvik.

Sett inn bildetekst
Sett inn bildetekst
Hunnselva med den buldrende Raufossen er med og gir stedet en spesiell karakter. Elva var også grunnlaget for stedets industri- og næringsutvikling. Elvebredden langs Skoledammen er et yndet oppholdssted både for mennesker og fugler. Hundrevis av ender har sitt tilhold her både sommer og vinter, og en kan faktisk fiske midt i sentrum ofte med svært godt resultat.

Kirken, som kneiser på en høyde over elva, lager sammen med fugleparken og ljåsmia, ærverdige, gamle Raufoss Gård og grøntområdene en vakker ramme om stedets sentrum. Du kan også følge en interessant kultursti langs elvebredden.

Sett inn bildetekst
Sett inn bildetekst
Kultursenter Raufoss Gård er det bedriftsmuseum for fabrikken. Også kontoret til fabrikkens dyktige direktør i pionertida Anders Lunder, er her innredet slik det var den gang. I andre etg. er det galleri, hvor det blir arrangert kunstutstillinger.

Raufosskogen har fotballbaner, innendørs hall i plast, langrennsstadion med skiløyper- og turstinett i naturskjønne omgivelser. I samme området finner du Lønnberget Hoppsenter med hoppbakker i forskjellige størrelser.

Raufoss Badeland kan tilby kunstige elvestryk, havbølger, tropiske planter og 32 grader i lufta og 30 grader i vannet – året rundt. Hele 4000m2 innendørs ”syden” står der og venter.

Raufoss Ammunisjonsfabrikker var i mange år Opplands største industriforetagende med fra 2- til 2500 ansatte. I dag omfatter området mer enn 30 små og store selvstendige bedrifter med innpå 3000 tilsatte under navnet Raufoss Industripark.

For mer informasjon kontakt: Turistkontoret Gjøvik-Land-Toten.
Du finner oss sentralt i Gjøvik sentrum, vis-á-vis NSB og Skysstasjonen.

Artikkel og bilder: Arne-Jørgen Skurdal - www.turistinnlandet.no

S-A print GM no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Vestre Toten] [Aktiviteter & Attraksjoner Vestre Toten] [Turistkontor Oppland] [ ]
Eksterne linker Vestre Toten: -kommune -kart -Wikipedia.org -SSB.no -Elektrobasen

© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !